VALFM Våren 24/3-2024

ValFM är det Fullmäktigemötet där en stor del av Teknologkårens förtroendevalda funktionärer väljs in. Bland annat är detta 8 stycken av Heltidarna, Kårstyrelsen och utskottsordföranden.

Förtroendevalda poster - Valfullmäktige 2024

Då Teknologkåren inte har en valberedning för tillfället kommer det vara fri kandidering, så kallad golvkandidering, på valfullmäktige den 24e mars. Vill du söka en post? Fyll i detta formulär eller gå in på tlth.se/sok för att få information om mötet, det går även att nominera någon du tycker skulle passa. Har du frågor om hur valet går till och hur lång tid de olika posterna har för tal kontakta FUllmäktiges talman på talman@tlth.se.

Detta innebär att det går att komma till mötet och kandidera utan att anmäla dig via formuläret. Kallelsen går att hitta på tlth.se/fullmaktige. I kallelsen kommer det även finnas möjlighet för personer som ska vara på mötet en längre tid att anmäla sig för att få mat.

Nedan är samtliga poster som kan sökas på ValFM detaljerade, klicka på den post du vill veta mer om!

**Arvoderad hela mandatperioden motsvarande CSN
* Posten är arvoderad
o = ordinarie ledamot
s = suppleant

Vill du veta mer om hur det är att vara heltidare, sitta i kårstyrelsen eller vara Nollegeneral? 

Intervjuer med sittande kommer att publiceras löpande på Teknologkårens sociala medier samt i sin helhet här.

Poster

Heltidarposter

Kårordförande är Teknologkårens främsta företrädare och talesperson och håller kontinuerlig kontakt med andra studentkårer, nationer och samarbetsorgan. Kårordförande har arbetsgivaransvar för Teknologkårens tjänstemän och arvoderade funktionärer. Kårordförande är även ansvarig utgivare för Kårnytt.

Kårordförande representerar LTH:s studenter i LTH:s styrelse och LTH:s presidium, sitter som Teknologkårens representant i LUS Ting samt agerar som Teknologkårens aktieägarrepresentant i föreningens bolag.

Gillar du ansvar och knyta kontakter? Sök Kårordförande!

Generalsekreteraren sköter Teknologkårens ekonomi och ekonomiska förvaltning. Detta innefattar löpande ekonomisk uppföljning och analys samt förvaltning av Teknologkårens tillgångar. Generalsekreteraren ansvarar även för förhandling av avtal och framtagande av budget och bokslut för organisationen.

Medlemshantering och administration av medlemsavgifter ligger också på Generalsekreterarens bord, samt att utbilda funktionärer inom organisationen i ekonomihantering.

Gillar du ekonomi och budget? Sök Generalsekreterare!

Huvudansvarig för utbildningsfrågor är ansvarig för att leda och samordna Teknologkårens utbildningsutskott. Där ingår att sammankalla och leda Ledningsgruppen för utbildningsutskottet och strategigruppen.

Posten är Teknologkårens huvudansvarig i forsknings- och forskarutbildningsfrågor, sitter som ordinarie ledamot i LTH:s forskningsnämnd och forskarutbildningsnämnd samt är Kårens kontaktperson till Doktorandsektionen. Huvudansvarig för utbildningsfrågor är också sakkunnig och talesperson för Teknologkåren i Lunds Universitet etablering på Brunnshög, Science Village.

Gillar du forskning och ledarskap? Sök Huvudansvarig för Utbildningsfrågor!

Utbildningsansvarig för interna frågor är ytterst ansvarig för samordning och ledning av Kårens studentrepresentanter. Utbildningsansvarig för interna frågor ansvarar tillsammans med utbildningsutskottet för Kårens politiska påverkansarbete, bland annat genom att vara ordinarie ledamot i LTH:s ledningsgrupp för grundutbildning.

Om man har frågor angående sin utbildning eller problem som rör dina studier så kan man mejla Utbildningsansvarig för interna frågor.

Gillar du påverkansarbete och att hjälpa dina studiekamrater? Sök Utbildningsansvarig för interna frågor!

Utbildningsansvarig för externa frågor är ytterst ansvarig för samordning och ledning av Kårens nationella påverkansarbete. Utbildningsansvarig för externa frågor ansvarar tillsammans med utbildningsutskottet för Kårens politiska påverkansarbete, detta genom att representera Teknologkåren i LUS Ordförandekollegium samt samordna arbetet gentemot Sveriges Förenade Studentkårer.

Gillar du att påverkansarbete och vill göra det på nationell nivå? Sök Utbildningsansvarig för externa frågor!

Studiesocialt ansvarig samordnar och leder Kårens påverkansarbete i studiesociala frågor. Denne ansvarar också för att utveckla Kårens verksamhet ur ett studiesocialt perspektiv. Studiesocialt ansvarig är tillika Likabehandlingsombud såväl som huvudstuderandeskyddsombud och sitter även som ordinarie ledamot i LTH:s arbetsgrupp för jämlikhet, likabehandling och mångfald.

Studiesocialt ansvarig fungerar som stöd för medlemmar som blivit illa eller orättvist behandlade under sin studietid. För anonyma inskick kan klaga-formuläret användas.

Gillar du likabehandling och att stödja dina kamrater? Sök Studiesocialt ansvarig!

Pedellen ansvarar för Teknologkårens lokalförsörjning. Dels genom förvaltning av Kårhuset och Lophtet, och dels genom kontakt med fakulteten. Pedellen ansvarar för drift och utveckling av intern och extern uthyrningsverksamhet i Kårhuset och på Lophtet samt Teknologkårens teknik.

Gillar du teknik och är serviceminded? Sök Pedell!

Näringslivsansvarig ansvarar för Teknologkårens löpande näringslivsverksamhet. Detta innebär såväl arbetsmarknadsevenemang, som sponsring och donationer till Teknologkåren. Näringslivsansvarig är även, tillsammans med Aktivitetssamordnare, ansvarig för Teknologkårens alumniverksamhet.

Gillar du näringslivsverksamhet och har grymma idéer på projekt? Sök Näringslivsansvarig!

Förtroendeposter

Styrelseordförande innehar samma ansvar som en styrelseledamot. Utöver detta ska Kårstyrelsens ordförande leda och övervaka styrelsens arbete. Läs mer om vad ledamöterna gör under nästa rubrik!

Gillar du att leda grupper och organisera långsiktigt arbete? Sök Kårstyrelsens ordförande!

Styrelsens främsta uppgifter är att konkretisera Fullmäktiges beslut, vara ansvariga för den löpande verksamheten och att utveckla verksamheten. Till sin hjälp att utföra sitt uppdrag har Styrelsen Kårens utskott och de heltidsarvoderade.

Som ledamot i Kårstyrelsen är man med och bestämmer var Kårens resurser ska satsas och vad som bör prioriteras. Till skillnad från att sitta i Fullmäktige är man som Styrelseledamot också med och beslutar om hur de strategiska besluten ska genomföras. Man får vara med och jobba med de operativa frågorna, samtidigt som man är med och utvecklar Kåren på ett strategiskt och mer långsiktigt plan.

Gillar du strateigska planer och stora beslut? Sök Ledamot i Kårsstyrelsen!

Valberedningen ansvarar för proceduren kring val som förrättas av Fullmäktige. Detta inkluderar marknadsföring, hantering av kandidaturer, intervjuer och nomineringar av kandidater. Valberedningen ska agera oberoende och dess arbete säkerställer att Teknologkåren får bra kandidater till sina poster och att dessa är förberedda inför sitt arbete.

Valberedningens ordförande kallar till och leder valberedningens förhandlingar.

Gillar du att samordna och koordinera grupper? Sök Valberedningens ordförande!

Valberedningen ansvarar för proceduren kring val som förrättas av Fullmäktige. Detta inkluderar marknadsföring, hantering av kandidaturer, intervjuer och nomineringar av kandidater. Valberedningen ska agera oberoende och dess arbete säkerställer att Teknologkåren får bra kandidater till sina poster och att dessa är förberedda inför sitt arbete.

Valberedningens ledamöter hjälper till att marknadsföra val och hantera kandidaturer, nomineringar och intervjuer.

Gillar du att intervjua personer och prata med folk om Kåren? Sök Ledamot i Valberedningen!

Pålsjö Ängsblad är ett redaktionellt organ inom Teknologkåren. Teknologkåren behöver föra ut information och ge utrymme för debatt om aktuella frågor inom högskolevärlden i allmänhet, särskilt LTH, studentkårsvärlden i allmänhet samt särskilt Teknologkåren och Sektionerna. Pålsjö Ängsblad ska tillsammans med Teknologkårens nyhetsbrev verka för att uppfylla dessa behov. Vidare ska Pålsjö Ängsblad ägna sig åt granskning och analys av Teknologkårens och Sektionernas verksamheter. En särskild uppgift för Pålsjö Ängsblad är att informera om och granska valet till Fullmäktige i syfte att ge medlemmarna en reell möjlighet att påverka Fullmäktige.

Chefredaktör Pålsjö Ängsblad sammankallar och leder redaktionen. Chefredaktören utser även redaktionen för Påljsö Ängsblad.

Gillar du att skriva om skvaller och viktiga frågor? Sök Chefredaktör Pålsjö Ängsblad!

Teknologkårens revisorer har till uppgift att granska räkenskaper och förvaltning för Teknologkåren.

Stadgans kaptiel 8 är helt tillängnat revisorerna, här kan du läsa mer om rättigheter och skyldigheter som revisor.

Gillar du att ha koll på verksamhet och vara en stöttande funktion? Sök Sakrevisor!

Sakrevisorssuppleant träder in som sakrevisor om ordniare sakrevisor inte kan fullfölja sitt uppdrag.

Arkivutskottets uppgift är att bevara minnet av och dokumentera Teknologkårens och Teknologsammanslutningen vid Lunds Tekniska Högskolas historia. Brev, protokoll, möteshandlingar, gåvor och av Kårens funktionärer skapade alster skall arkiveras i den mån Arkivutskottets ordförande finner lämpligt. Större och mindre händelser i Kårens intresse skall fångas på bild och bevaras åt eftervärlden. Arkivutskottet ansvarar också för skötsel av kårstandaret, Kårens regalier samt register över av Kåren utdelade utmärkelser.

Arkivutskottets ordförande sammankallar och leder Arkivutskottet.

Gillar du studentikos historia och gamla brev och protokoll? Sök Arkivutskottets ordförande!

Tackmästeriutskottet, TackU, skall verka för att främja ideellt engagemang genom att sprida glädje på Teknologkåren.

Tackmästeriutskottets Ordförande ansvarar för att leda Tackmästeriutskottet och anordna evenemang som främjar gemenskapen på Kåren. Du är även ansvarig för att anordna JFF i slutet av våren för alla funktionärer på kåren centralt och på sektionerna.

Gillar du att anordna evenemang för dina medfunktionärer? Sök Tackmästeriutskottets ordförande!

IAESTE, International Association for the Exchange of Students for Technical Experience, förmedlar internships i över 80 länder – i första hand för teknologer, naturvetare och arkitekter. Vi har även en del andra platser inom exempelvis ekonomi.

Ordförande för IAESTE Leder IAESTE LK Lunds arbete.

Vill du komma i kontakt med ett internationellt samarbete och bidra till studentnytta? Sök IAESTE-ordförande!

Under början av vårterminen sker en Nollning i mindre skala för de internationella studenter som kommer till LTH vid den tiden. Ansvarig för den nollningen är Head of International Introduction, HIntInt, tillsammans med sina Introducers.

Det åligger Head of International Introduction, HIntInt, att leda arbete och ansvara för nollningen på vårterminen. Vidare ska HIntInt hålla god kontakt med internationella avdelningen på LTH.

Gillar du att välkomna studenter och brinner lite extra för internationella studenter? Sök Head of International Introduction!

Studentrepresentantposter

Varav 1+1 är reserverade till doktorander

LTH:s verksamhet leds av en fakultetsstyrelse (SLTH) och är det högsta beslutande organet. SLTH har ett samlat ansvar inför Lunds universitets rektor för utbildning, forskning, innovation och samverkan, kvalitets- och utvecklingsarbete, fakultetsbibliotek, organisation, ekonomi, personal, administration samt informations- och kommunikationsfrågor inom LTH. SLTH ska särskilt beakta utbildningens kvalitet.

Som studentrepresentant har du i uppdrag att representera alla studenter vid LTH och förhålla dig till Teknologkårens åsiktsdokument. Studentrepresentanter i LTH:s styrelse arvoderas av LTH i enlighet med Föreskrifter om arvoden i styrelser och nämnder vid Lunds Tekniska Högskola, LTH fr.o.m. 2017-01-01 (Dnr STYR 2017/448).

OBS! LTH kommer antagligen ta bort suppleanter i detta organ. Uppdaterad information kommer när beslut är fattat

Ledningsgruppen för grundutbildningen (LG GU) har det övergripande ansvaret för helheten för utbildningen på grundläggande och avancerad nivå och fattar därmed beslut baserat på beslut och riktlinjer från LTH:s styrelse om gemensamma LTH-frågor som strategiska planer, kvalitetshöjande åtgärder, programstruktur och ekonomisk fördelning till utbildningarna.

Som studentrepresentant har du i uppdrag att representera alla studenter vid LTH och förhålla dig till Teknologkårens åsiktsdokument. Studentrepresentanter i LTH:s ledningsgrupp för grundutbildning arvoderas av LTH i enlighet med Föreskrifter om arvoden i styrelser och nämnder vid Lunds Tekniska Högskola, LTH fr.o.m. 2017-01-01 (Dnr STYR 2017/448).

Varav 1+0 är reserverade till doktorander

Ledningsgrupp för JäLM har till uppgift att arbeta med, ge råd och stöd i frågor som rör jämställdhet, likabehandling och mångfald bland studenter och anställda vid LTH. JäLM bereder och lämnar förslag till beslut.

Som studentrepresentant har du i uppdrag att representera alla studenter vid LTH och förhålla dig till Teknologkårens åsiktsdokument. Studentrepresentanter i LTH:s ledningsgrupp för jämställdhet, likabehandling och mångfald arvoderas av LTH i enlighet med Föreskrifter om arvoden i styrelser och nämnder vid Lunds Tekniska Högskola, LTH fr.o.m. 2017-01-01 (Dnr STYR 2017/448).

Varav 2+3 är reserverade till doktorander

Forskarutbildningsnämnden (FUN) har det övergripande ansvaret för utbildning på forskarnivå, inklusive kvalitetsansvar vid LTH med hänsyn till strategiska mål satta av LTH:s styrelse. Forskarutbildningsnämnden fattar beslut om bland annat gemensamma utbildningsfrågor på forskarnivå och kvalitetshöjande åtgärder.

Som studentrepresentant har du i uppdrag att representera alla studenter vid LTH och förhålla dig till Teknologkårens åsiktsdokument. Studentrepresentanter i LTH:s forskarutbildningsnämnd arvoderas av LTH i enlighet med Föreskrifter om arvoden i styrelser och nämnder vid Lunds Tekniska Högskola, LTH fr.o.m. 2017-01-01 (Dnr STYR 2017/448).

Campusnämnden bereder och fattar beslut om campusutveckling, riktlinjer rörande lokaler, kommande renoveringar och nybyggnationer. Som studentrepresentant har du i uppdrag att representera alla studenter vid LTH och förhålla dig till Teknologkårens åsiktsdokument.

Studentrepresentanter i LTH:s campusnämnd arvoderas av LTH.

Varav 2+3 är reserverade till doktorander

Forskningsnämnden (FN) har det övergripande strategiska ansvaret för att främja och utveckla forskningen vid LTH med hänsyn till strategiska mål satta av LTH:s styrelse.

Som studentrepresentant har du i uppdrag att representera alla studenter vid LTH och förhålla dig till Teknologkårens åsiktsdokument. Studentrepresentanter i LTH:s forskningsnämnd arvoderas av LTH i enlighet med Föreskrifter om arvoden i styrelser och nämnder vid Lunds Tekniska Högskola, LTH fr.o.m. 2017-01-01 (Dnr STYR 2017/448).

Varav 1+0 är reserverade till doktorander

Centre for Engineering Education (CEE) driver LTH-gemensamma pedagogiska verksamheter inom utvecklingsarbete, kompetensutveckling, med mera. CEE:s styrelse beslutar om budget och verksamhet.

Som studentrepresentant har du i uppdrag att representera alla studenter vid LTH och förhålla dig till Teknologkårens åsiktsdokument.

Fyllnadsval

Teknologkårens utbud av evenemang är enormt. Behovet av att sprida informationen om kårens nyheter ut till medlemmarna är minst lika stort. Informationsansvarig är den som regisserar, redigerar, layoutar och utformar majoriteten av den information som syns utåt. Informationen ska inte bara se snygg ut utan den ska vara lättillgänglig och relevant. Informationsansvarig sköter detta genom bland annat hemsidan, Kårnytt, facebook, instagram och hederliga affischer.

Gillar du att göra information lättillgänglig och snygg? Sök Informationsansvarig!

Valnämndens ordförande kallar till och leder valnämndens arbete.

Gillar du ledning och att välja in Fullmäktige? Sök Valnämndens ordförande!

Ledamot i valnämnden är en medlem i valnämnden. Ingen av ledamöterna får vara ledamot av Kårstyrelsen.

Gillar du att välja in Fullmäktige? Sök Ledamot i valnämnden!

Nollegeneralen är utskottsordförande för NollU och ansvarar för att på en övergripande nivå samordna sektionernas nollningar. Detta görs bland annat genom Øverphøskollegiet, vilket Nollegeneralen ska sammankalla och leda. Nollegeneralen ansvarar ytterst för NollUs kontakt med externa parter såsom exempelvis LTH och dess studievägledning och media, samt för att säkerställa att alla nollningsfunktionärer vid både Teknologkåren centralt samt dess sektioner får lämplig utbildning inför nollningen.

Gillar du nollning och ansvar? Sök Nollegeneral!