top of page

Engagera dig i Teknologkårens utskott!

Engagera dig i Teknologkårens utskott!

29 september 2024

Är du sugen på att engagera dig inom teknologkåren? Nu letar vi efter funktionärer till flera av våra utskott, här kan du läsa mer om vad posterna innebär och ansöka till dem!

== AKTIVITETSUTSKOTTET ==

Nyårsbalsgrupp 2024
Är du sugen på att fortsätta nyårsbalstraditionen? Vill du skapa en fest för hela Lund? Då borde du söka Nyårsbaladept! Som Nyårsbaladept hjälper du Nyårsbalsgeneralen att planera, kommunicera och arrangera nyårsbalen. Det rör allt från att välja underhållningen till vinpaket till grafisk design.
Låter det här som något för dig? Tveka inte att fylla i formuläret eller maila nyarsgeneral@box.tlth.se!
Mandatperioden är fram till efter nyår. Man förväntas närvara på nyårsbalen den 31 december.

ANSÖK HÄR: https://forms.gle/oaAXY4V9vkD5kQCo9

Tandemgeneral:
Tandemstafetten är ett evenemang för hela Lunds studentliv där studenter åker buss upp till Göteborg för att därefter cykla hem. Vi söker en Tandemgeneral som kan hålla koll på Teknologkårens medverkan och se till så att allt flyter på bra med sektionerna.
Att vara Tandemgeneral på kåren handlar kort om att samordna alla generaler på sektionerna, se till så att alla gemensamma saker sker och även vara kontaktperson för externa personer såsom idrottskollegiet och Aktivitetssamordnaren. Kårens Tandemgeneral styr upp möten, ser till så att bussar blir bokade, mat lagas, eventuell kick off, ordnar bussuppdelning och sådant men kan naturligtvis ta hjälp av sektionernas generaler för allt detta. Mandatperioden är vårterminen 2025 och vid frågor kan man höra av sig till aktsam@tlth.se

ANSÖK HÄR: https://forms.gle/yGrSyh7SMaa62yow6

Proud Techare:
Proud Tech är Teknologkårens HBTQ-förening, som arrangerar sociala evenemang för HBTQ+-studenter och synliggör HBTQ+-frågor för studenterna vid LTH. Det kan vara i form av pubar, spelkvällar, deltagande i pridefestivaler och mycket mer. Föreningens åligganden innebär i stora drag att fungera som ett HBTQ+-nätverk, att synliggjöra HBTQ+-frågor, att anordna evenemang och att driva Teknologkårens deltagande i Lunds prideparad.Som Proud Techare kommer ni att ha som uppgift att bistå Proud Tech Direktøren i dennes arbete. Bland annat agera som ledningsgrupp och bollplank för roliga idéer! Mandatperioden är HT24-VT25 och för frågor kan man höra av sig till proudtech-director@box.tlth.se

ANSÖK HÄR: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwi_3TVZ5NvpQKdVNot_uLQqMvGT9fi4Gf_t-VYeE-0E0xHQ/viewform

Corneliusbalgeneral:
Vill du vara ansvarig för att hålla i några av Teknologkårens största fester? Tycker du om att gå på bal, och har varit nyfiken på hur det är att faktiskt hålla i en bal? Vill du vara med och förgylla Teknologkårens festverksamhet? Då ska du söka till Corneliusbalmästare! Som Balmästare har du övergripande ansvar för att balen blir genomförd, tillsammans med en balkommité. Du kommer att ha en överblick över allting som ingår i att en riktigt bra bal blir av, från meny, dryckesutbud, dekoration, ekonomi, politiken bakom vem som anmodar vem och annat kul! Det är en perfekt post för dig som har hållit i fester, sittningar, pubar eller liknande tidigare och vill ta din planeringsförmåga till nästa nivå! Du kommer garanterat lära känna nya och roliga människor, och du kommer att se tillbaka på det som en av de roligaste sakerna du gjorde i ditt studentliv. Om du har någon fråga så kan du kontakta aktsam@tlth.se! Mandatperioden är HT24-VT25.

ANSÖK HÄR: https://forms.gle/AsWKeWw2zMDSQKi48

Pubmästare:
Puben Puben är Teknologkårens pub som varannan onsdag har öppet och serverar god mat, kall dricka, och allmänt gött häng. För att komma igång med puben igen söker vi då främst en Pubmästare som tillsammans med ett team taggade Pubadepter och andra jobbare tar hand om pubverksamheten!
Pubmästaren har huvudsakligen i uppgift att vara puben Pubens ordförande. Detta inkluderar att kommunicera med Aktivitetssamordnaren angående pubärenden samt det operationella ansvaret för puben Puben. Du, och Aktivitetssamordnaren är även ansvariga för att hålla ett fräscht och spännande dryckesutbud på Teknologkåren. Mandatperioden är VT25-HT25 och för frågor kan man höra av sig till aktsam@tlth.se

ANSÖK HÄR: https://forms.gle/aboxu9BFAPwSnA5dA

Övermarskalk:
Här kan du ansöka till posten som Övermarskalk! Mandatperiod för posten är kalenderår, det vill säga 1 januari till 31 december 2024. Beskrivning för posten: Övermarskalken har i uppgift att vara ansvarig för Teknologkårens ceremoniella uppgifter. Detta inkluderar att samordna Teknologkårens Fanborg, ansvara för att anmodningar och inbjudningar skickas ut till rätt personer inför högtidliga evenemang, förvalta Teknologkårens fana och standar samt tillsammans med ordinarie Fanbärare, Aktivitetssamordnaren, representera Teknologkåren vid tillfällen fana ska bäras.

ANSÖK HÄR: https://forms.gle/NrMt5kocvijWDLKK8

== NÄRINGSLIVSUTSKOTTET ==

Näringslivsgruppen:
Näringslivsgruppen sköter den kontinuerliga verksamheten under året. Såsom lunchföreläsningar, workshops, case event med mera. Vice näringslivsansvarig, som väljd från gruppen, agerar bollplanket gentemot Näringslivsansvarig och har en liten ansvarande roll i Näringslivsutskottet rekryteras från gruppen. Mandatperioden är fram till sommaren 2025.

ANSÖK HÄR: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3ZhxJn1npRpts0Q4lSwDcgTXTN7_yPklYPF1eagR9TB-mwg/viewform?usp=sharing

Projektgruppen:
Projektgruppen arbetar tillsammans med Projektledaren mot en temavecka till våren, med fokus på ett område inom näringslivet. Tidigare exempel har varit sustainability week och innovation week. Projektledaren rekryteras från projektgruppen och har en ansvarande roll och leder tillsammans med Näringslivsansvarig projektgruppen.

ANSÖK HÄR: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3ZhxJn1npRpts0Q4lSwDcgTXTN7_yPklYPF1eagR9TB-mwg/viewform?usp=sharing

== HUSUTSKOTTET ==

HUT-are:

Som HUT-are är du delaktig i att ta hand om och fixa alla Teknologkårens prylar och lokaler samt att införskaffa och bygga nya inventarier.

Är du intresserad? Kontakta pedell@tlth.se!

Kort version:
Hjälp till att ta hand om och fixa alla Teknologkårens prylar och lokaler

== DATORSYSTEMGRUPPEN ==

DSG-are:

DSG-are ansvarar för att Teknologkårens datorer, servrar, datorkonton, maillistor och mailalias fungerar på ett tillfredsställande sätt. DSG-are svarar för att Teknologkårens datorer och servrar regelbundet säkerhetskopieras och svarar för att säkerställa rutiner för att arkivera relevant digitalt material. DSG-are ansvarar för att uppdatering och inköp av datorer och datorutrustning görs.

Är du intresserad? Kontakta pedell@tlthse!

== UTBILDNINGSUTSKOTTET ==

Ledningsgruppen för utbildningsutskottet

Är du intresserad av att påverka och förbättra utbildningen på LTH? Vi söker nu engagerade studenter till Ledningsgruppen för utbildningsutskottet (LeG)! Som en del av LeG kommer du vara med och leda och samordna utbildningsutskottets arbete, arrangera viktiga evenemang som Speak Up Days, samt driva långsiktiga projekt och uppdatera Teknologkårens åsiktsprogram. Du kommer här att arbeta nära utbildningsheltidarna och bidra till att forma framtidens utbildning på LTH. Låter det som något för dig? Ansök nu, rekrytering sker löpande! Mandatperioden är på låsårsbasis.

Vid frågor eller intresse kontakta Huvudansvarig för Utbildningsfrågor, William Lundgren på hu@tlth.se!

Läs mer om Teknologkårens utbildningsutskott här: www.tlth.se/utskott/utbildningsutskottet

bottom of page